KRANT IN HET BAKKIE

Na het schrijven van dit stuk heb ik mezelf weer een beetje beter leren kennen. Iets kopen om te verkopen: Beetje opknappen, misschien een likje verf, daarna met trots verkopen en natuurlijk wat winst erop nahouden. Ammehoela, gewoon zelf houden!

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er een chique woord bestaat voor ‘kringloopwinkel’, namelijk een ‘meubelstunter’. Aan de overkant van de straat zit z’n winkel. Ik ben er een paar keer langs gelopen en besloot vandaag om toch maar eens een kijkje te nemen. Meubels voor een prikkie!

Een man en vrouw zitten onderuitgezakt op hun stoel achter de toonbank. Grote kans dat zij iedere minuut van het uur voorbij zien komen. Ze stralen alles behalve enthousiasme uit. Na een een rondje door de winkel zie ik een antiek, oftewel loei oud krantenbakje staan. Wel aardig.. maar wat moet ik ermee? Hoewel docenten erop hameren om een krantenabonnement aan te schaffen, geef ik mijn geld liever op een andere manier uit. De jeugd van tegenwoordig heeft altijd een mobiel bij de hand om (onder andere) het nieuws te volgen en ik plaats mezelf onder die categorie. Dus de Volkskrant op de deurmat, no way.

bt 2

Met de gedachte ‘Ik verkoop dat ding wel’ reken ik vijf hele euro’s af bij de nog net in slaap gevallen verkopers. De weg over, deur open en daar sta ik dan met mijn aankoop. Ondergesneeuwd door een laag stof. Terwijl ik het krantenbakje aan het poetsen ben, kom ik een sticker tegen. 16,95. Waarschijnlijk zijn dat guldens of iets ver vóór de euro. Sowieso winst. Ik kan het schilderen en verkopen, niet schilderen en verkopen, schilderen maar niet verkopen of niet schilderen en niet verkopen. Een krantenbak zonder functie is geen optie. Daar is een krantenbak niet voor gemaakt. Maar wat dan?

bt 3

Ineens wordt mijn geniale brein wakker geschud en er begint een lampje boven mijn hoofd te branden. Aangezien ik wat groen in mijn kamer mis, geen tuin heb en een vensterbank ontbreekt, maak ik er een bloembak van. De krantenbak past net niet helemaal op de verwarming, maar naar mijn idee ‘goed zat’. Bloemetjes halen bij de bloemist een paar deuren verderop (ideaal een straat met alles bij de hand), wat vazen op een rij en mijn bloementuin staat! Of ik bang ben ooit wakker te worden met mijn bloementuin om de grond? Ja, maar de tegenover buurvrouw zei dat haar collectie drie keer in de week wordt aangevuld. Krantenbakken genoeg.

btt2btt3bt 6

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s