DE TWEE GEZUSTERS

Twee zussen, twee meningen maar één onderneming. Gaat dat wel goed? “Het feit dat wij alles tegen elkaar kunnen zeggen is een groot voordeel. We kunnen alles op tafel gooien en je weet wat je aan elkaar hebt. Wij gunnen elkaar alles. Dat is het belangrijkste.”

Schermafdruk 2014-10-21 17.05.33

Marije en Sanne Buren, twee zussen uit een ondernemend gezin, hebben een passie voor het creëren van zilveren sieraden en zoete gebakjes. Een jaar geleden tijdens een brainstormsessie bij moeders aan de keukentafel ontstond het idee om hun kwaliteiten te combineren. Zo gezegd, zo gedaan.

Schermafdruk 2014-10-21 17.08.19

Vrouwen zijn over het algemeen gek op sieraden, iets waar mannen alles van weten. Een opvallende ring of ketting om je outfit nét een beetje extra te geven. De finishing touch. En daarnaast zijn ze ook niet vies van zoetigheid. Een lekker hapje tijdens een koffiedate met je beste vriendin, heerlijk. Zilver & Zoet heeft dan ook haar concept hierop ingespeeld. Marije wilde nSchermafdruk 2014-10-21 17.28.34aast haar fulltime baan als marketingmanager op de schoenenmarkt iets nieuws leren. De opleiding naar goudsmid heeft altijd in haar gedachten gezeten, maar om de opleiding ook daadwerkelijk te volgen is er simpelweg nooit van gekomen. Drie jaar lang ging zij iedere maandagavond aan de slag met het smeden van zilver. Terwijl Marije de fijne kneepjes van het vak leerde, probeerde haar zus Sanne allerlei zoetige recepten uit in haar eigen keuken. Uiteraard werden deze getest door familie en vrienden. Haar verrukkelijke creaties werden zo goed ontvangen, dat ze er best wat geld voor kon vragen. Schermafdruk 2014-10-21 17.08.53Cupcakes: je wordt er mee doodgegooid. Iedereen maakt tegenwoordig cupcakes. Een trend? Wat maakt deze cupcakes nou anders, uniek? “Heel belangrijk, ze zijn gewoon heel erg lekker! En daarnaast zien ze er onwijs mooi uit. Er wordt veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de cupcake, maar het begint bij de basis. Het cakeje zelf moet perfect zijn en dat krijgt Sanne voor elkaar.” Niet voor niets dat een winkelketen een aanvraag heeft gedaan voor 150 (!) stuks. In juni van dit jaar staan zij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een prille onderneming met grootse plannen. Hun doel: een succesvolle zaak op poten zetten. Marije heeft haar baan opgezegd om zich fulltime op Zilver & Zoet te kunnen focussen. “Je moet niet denken dat ik de hele dag diehard sieraden aan het maken ben. Ik ben juist veel tijd kwijt met de marketing, het opzetten van de webshop en het opstellen van een goed businessplan voor onze eerste winkel.” Schermafdruk 2014-10-20 13.17.02Het is de bedoeling dat de eerste winkel van Zilver & Zoet in Den Haag nog vóór de zomer van 2015 haar deuren opent. Een klein horecagedeelte voor een kopje thee met cupcake, high tea’s, sieraden workshops en natuurlijk de sieradencreaties van Marije. Al het lekkers van Zoet en al het moois van Zilver is op dit moment via de website te bestellen. Ook de ring waar Marije het meest trots op is. “Mijn eerste ontwerp heb ik inmiddels al z’n vijftien keer nagemaakt. Een zilveren ring met de edelsteen aquamarijn, mijn pronkstuk.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s