SOEP ON TOUR

Het leven van Jessica zag er een aantal jaren geleden totaal anders uit. Zij was werkzaam in een museum, zat voornamelijk binnen en was vaak te vinden achter een computer. De gedachte om iets voor zichzelf te beginnen is er altijd al geweest en vier jaar geleden kreeg zij steeds meer de behoefte om deze stap ook daadwerkelijk te zetten. In februari 2011 greep zij haar kans en kocht de eerste stap naar een nieuwe carrière: een brandweerbus.Schermafdruk 2014-10-30 22.20.18

Na haar aankoop gooide Jessica haar ontwerpskils in de strijd. De oude brandweerbus moest omgetoverd worden tot een keuken op wielen. “De bus werd door de vorige eigenaar gebruikt als camper. De vriend van mijn zus is meubelmaker en samen met hem heb ik de bus omgebouwd. Mijn intentie was: een rijdende keuken waar ik ook mee op vakantie kan. Zo kan het aanrecht ingeklapt worden en functioneren als bed. Op vakantie gaan zat er niet in. Wist ik veel dat mijn rijdende keuken zo goed zou lopen!” De bus is van alle gemakken voorzien. Voorraadkastjes, een gasstel met twee grote pitten, watervoorziening, een koelkast, oven.. Nog net geen vaatwasser. De bus is gedoopt tot Buskruid.

Schermafdruk 2014-10-30 22.26.55Buskruid serveert op locatie soepen, salades, broodjes en zelfs volledig verzorgde catering uit eigen keuken. Jessica staat met haar bus op verschillende festivals, bedrijfsfeestjes, bruiloften en privéfeestjes. “De combinatie van al deze gelegenheden is het leukst. Ieder evenement is anders en dat maakt mijn werk afwisselend. De ene dag ben ik te vinden op een enorm festival en de volgende dag op een besloten verjaardagspartijtje. Ik kook op locatie met verse producten. Bij de samenstelling van mijn menu let ik vooral op het type evenement en het aantal bezoekers.”

Schermafdruk 2014-10-30 22.28.59
Wanneer Jessica op een festival staat met haar Buskruid, kan zij rekenen op de hulp van vrienden en familie. “Bij een groot festival zorg ik dat er constant liters soep klaarstaat. Aan de zijkant zit een verkoopluikje voor het afrekenen en uitserveren en iemand zorgt dat er voldoende broodjes worden belegd. Kleinschalige feestjes verzorg ik in mijn eentje.”

Door het succes van Buskruid kan zij zich volledig concentreren op haar rijdende keuken en werkt ze niet meer bij het museum. “Eind april is de aftrap van het festivalseizoen. Die maanden sta ik vijf dagen in de week op evenementen, maar ben zeker zeven dagen in de weer met alles wat daarbij komt kijken. In het na- en voorjaar sta ik vooral op andere feestjes. Zo sta ik morgen met mijn bus op een bruiloft en twee dagen later op een verjaardagsfeestje. Wanneer ik een complete catering verzorg kook ik van te voren, zodat ik op locatie meteen kan uitserveren. Ik stel samen met de klant het menu samen.”

Schermafdruk 2014-10-30 22.31.45Door de ervaring die Jessica de afgelopen jaren heeft opgedaan weet zij wat haar klanten willen. “Mijn pompoensoep en bietencouscous is erg populair. Deze vallen beide opvallend goed in de smaak. Pompoensoep is in deze tijd van het jaar aantrekkelijk om te bestellen. De bietencouscous serveer ik als salade. Voor velen is dit gerecht nog onbekend, maar wanneer één iemand wegloopt met deze salade volgen er meer. Dit gerecht ziet er ontzettend mooi uit.”

Vier jaar geleden was het concept van een rijdende keuken nog behoorlijk onbekend. Natuurlijk was Jessica met haar Buskruid niet de enige, maar zoveel als er nu zijn waren er toen niet. Je zou zeggen dat je niet op deze concurrentie zit te wachten. “De afgelopen twee jaar is een keuken op wielen een grote trend geworden. Op festivals kom ik er steeds meer tegen, maar dat vind ik juist leuk. Samen maak je het evenement. Ik met mijn soepen, salades en broodjes, een ander met panenkoeken en andere lekkernijen. Ik hou het touren met Buskruid zeker nog een aantal jaren vol. Ik zie wel wanneer ik mijn bus definitief parkeer.”

Schermafdruk 2014-10-30 22.37.17

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s